Stuntploeg Leeds zit ook Manchester City dwars: gat met Liverpool al vijf punten

03-10-2020 20:20 Laatste update: 20:21
46

Manchester City heeft zes dagen na de 2-5 nederlaag tegen Leicester City opnieuw averij opgelopen in de Premier League. Promovendus Leeds United hield de nummer twee van het vorige seizoen op een 1-1 gelijkspel op het eigen Elland Road: de teams van Marcelo Bielsa en Pep Guardiola maakten er een fraai voetbalgevecht van in de stromende regen.

Guardiola had zijn ploeg overhoop gegooid na de vijfklapper tegen Leicester City: niet Eric García en Nathan Aké, maar nieuwkomer Rúben Dias en Aymeric Laporte vormden het hart van de verdediging. De start van The Citizens was voortvarend: Kevin De Bruyne raakte al vroeg in de wedstrijd de paal, Raheem Sterling tekende na een kwartier voor de openingstreffer. De vleugelaanvaller trok vanaf links naar binnen, wachtte tot hij de ruimte had en plaatste de bal in de verre hoek: 0-1.

Gaandeweg de eerste helft werd de ploeg van Bielsa sterker en moest Manchester City-doelman Ederson vaker aan het werk. De Braziliaan hield Stuart Dallas, Luke Ayling en Rodrigo van scoren af, maar ging in de tweede helft in de fout en moest toen alsnog vissen: Rodrigo kon alsnog de gelijkmaker binnenwerken, nadat Ederson mistastte bij een corner.

De wedstrijd bleef razend spannend: Manchester City ging op jacht naar de winnende goal, maar ook Leeds kreeg een paar dotten van kansen. De grootste was voor Patrick Bamford, maar Ederson kwam in het één-op-één-duel met zijn tegenstander opnieuw als winnaar uit de strijd. De regerend Championship-kampioen hield het op 1-1 en staat na vier wedstrijden – waarin het Liverpool én Manchester City trof – op zeven punten. The Citizens blijven voorlopig op vier uit drie hangen: vijf punten minder al dan regerend kampioen Liverpool.