Juventus verhuurt concurrent De Ligt én bedenkt ingewikkelde transferconstructie

Juventus verhuurt concurrent De Ligt én bedenkt ingewikkelde transferconstructie

03-10-2020 22:34
11

Juventus heeft zaterdagavond een directe én een indirecte uitgaande transfer wereldkundig gemaakt. Daniele Rugani verlaat La Vecchia Signora na vijf jaar, terwijl Rolando Mandragora voorlopig ook niet terugkeert van Udinese.

Rugani gaat zijn carrière voorzetten bij Stade Rennes: de verrassende koploper van de Franse Ligue 1 huurt de centrale verdediger voor één seizoen. De kans is groot dat het voor Rugani bij 101 officiële wedstrijden namens Juventus blijft: zijn contract in Turijn loopt aan het einde van het seizoen af. Juventus nam de verdediger in januari 2015 voor vijf miljoen euro over van Empoli.

De regerend Serie A-kampioen haalt vooralsnog geen extra concurrent voor Matthijs de Ligt en heeft middels een ingewikkelde constructie ook afstand gedaan van oude bekende Mandragora. De middenvelder verruilde Juventus in 2018 voor Udinese, wordt nu voor 10,7 miljoen teruggehaald door De Oude Dame, tot 2025 vastgelegd en direct weer doorverhuurd aan Udinese. Daar zal hij in ieder geval het seizoen 2020/2021 en wellicht ook het seizoen 2021/2022 doorbrengen. Of Juventus hem daarna weer terughaalt, moet nog blijken.