Update: Huiberts bevestigt transfer van Idrissi, 'AZ ontvangt minimaal 12 miljoen'

Update: Huiberts bevestigt transfer van Idrissi, 'AZ ontvangt minimaal 12 miljoen'

04-10-2020 07:04 Laatste update: 09:45
231

Oussama Idrissi staat voor een vertrek bij AZ. De Marokkaanse international heeft een akkoord bereikt met Sevilla over een contract voor vijf seizoenen, zo melden Marca en El Desmarque.

Ook de clubs zijn er zo goed als uit. Marca rept van een transfersom van twaalf miljoen euro, plus drie miljoen aan bonussen. El Desmarque verwacht eveneens dat AZ 13 tot 15 miljoen aan de deal overhoudt. Ondanks de vele geruchten rond de ploeg van coach Arne Slot is Idrissi na Stijn Wuytens pas de tweede basisspeler die uit Alkmaar vertrekt.

De 24-jarige linksbuiten stond hoog op het verlanglijstje van technisch directeur Monchi en trainer Julen Lopetegui, die graag nog een vleugelaanvaller naar Sevilla wilden halen. Hij zal bij de club van Luuk de Jong de concurrentie moeten aangaan met Lucas Ocampos, Suso en Munir El Haddadi.

Idrissi gaf deze zomer al aan open te staan voor een nieuwe uitdaging. Hij speelde eerder in de jeugd van Feyenoord en voor FC Groningen. Begin 2018 maakte hij voor twee miljoen euro de overstap naar AZ. In het AFAS Stadion was hij afgelopen seizoen van grote waarde met dertien goals en vijf assists in 25 Eredivisie-duels.

Idrissi kwakkelt dit seizoen vooralsnog met zijn fitheid. Ook tegen Sparta is hij zondag hoogstwaarschijnlijk niet van de partij.

Update: Ook de NOS, het Algemeen Dagblad en Voetbal International melden dat Oussama Idrissi de overstap maakt naar Sevilla. De linksbuiten is al onderweg naar Spanje om medisch gekeurd te worden, weet VI. AZ ontvangt twaalf à dertien miljoen euro. Dat bedrag kan door bonussen nog met één of twee miljoen oplopen. De Alkmaarders gaan niet meer de markt op om een vervanger te halen, bevestigt directeur Max Huiberts.

Voor AZ is het vertrek van Idrissi een aderlating. De Marokkaans international speelde vorig seizoen een belangrijke rol in het succes van de club. Met Idrissi overwinterde AZ in de Europa League en werd het tweede in de Eredivisie. Momenteel staat hij aan de kant met een blessure aan de buikspier.