'Bayern presenteert Thiago-opvolger maandag: transfersom maximaal 20 miljoen'

'Bayern presenteert Thiago-opvolger maandag: transfersom maximaal 20 miljoen'

Gepubliceerd: zondag 4 oktober 2020 om 08:50zo 04-10-2020 om 08:50

Bayern München heeft een opvolger voor de naar Liverpool vertrokken Thiago Alcántara gevonden. Marc Roca moet zijn landgenoot doen vergeten in de Allianz Arena.

Onder meer Kicker, Diario Sport en ESPN maken melding van de ophanden zijnde transfer. De 23-jarige middenvelder komt over van Espanyol, waarmee hij vorig seizoen degradeerde uit de Primera División. Roca, voormalig Spaans jeugdinternational, onttrok zich enigszins aan de malaise in Barcelona en heeft nu zijn gewenste toptransfer te pakken.

Bayern München toonde vorige zomer al interesse in Roca, maar bereikte toen geen akkoord met de Catalanen. Nu stemt Espanyol wel in met een transfer. Volgens Kicker betaalt de Champions League-winnaar negen miljoen euro, exclusief bonussen. Sport en ESPN reppen van een bedrag van vijftien miljoen, plus vijf miljoen aan bonussen. Atlético Madrid vist naar verluidt achter het net.

Voor Roca ligt in de Allianz Arena een contract voor vier jaar klaar, met een optie voor een extra seizoen. De middenvelder vliegt dit weekeinde nog naar München om de medische keuring te ondergaan. Hij wordt vermoedelijk maandag gepresenteerd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws