'Tegenvaller voor Zirkzee: Bayern nadert akkoord met beoogd reservespits'

'Tegenvaller voor Zirkzee: Bayern nadert akkoord met beoogd reservespits'

04-10-2020 10:40
33

Bayern München heeft een stand-in voor Robert Lewandowski gevonden. Eric Maxim Choupo-Moting is in vergevorderde onderhandelingen met de Champions League-winnaar, zo meldt Téléfoot.

De 31-jarige Duitser van Kameroense afkomst is transfervrij, nadat zijn contract bij Paris Saint-Germain deze zomer afliep. Hij bereikte met de Franse kampioen geen akkoord over een nieuw contract. Hij diende in Parijs vooral als breekijzer, achter topspelers als Neymar, Kylian Mbappé en Mauro Icardi. Diezelfde rol lijkt ook in de Allianz Arena voor hem weggelegd. Lewandowski is de onbetwiste aanvalsleider van Der Rekordmeister.

Volgens Kicker en BILD had Bayern zijn zinnen aanvankelijk op Hoffenheim-spits Andrej Kramaric gezet. De Kroaat moest echter minstens veertig miljoen euro kosten. Choupo-Moting geldt dus als een veel goedkoper alternatief. De 1.91 meter lange aanvaller, die een concurrent wordt van Joshua Zirkzee, speelde eerder onder meer voor Hamburger SV, FSV Mainz en Schalke 04. In 2018 pikte PSG hem op.

Bayern lijkt nog de nodige plannen te hebben voor het verstrijken van de transferdeadline. Marc Roca is hard op weg naar München. Ook is de Bundesliga-kampioen in onderhandeling met Chelsea over Callum Hudson-Odoi.