Ten Hag reageert op gevoelige Ajax-transfer: Het is allemaal onbelangrijk

Ten Hag reageert op gevoelige Ajax-transfer: "Het is allemaal onbelangrijk"

04-10-2020 11:34
46

Erik ten Hag heeft geen boodschap aan het sentiment rond de overstap van Sean Klaiber van FC Utrecht naar Ajax. De opvolger van Sergiño Dest moet 'erboven staan', vindt de trainer.

Klaiber zei twee jaar geleden voor de camera van VoetbalPrimeur dat een speler van FC Utrecht eigenlijk niet naar Ajax kan gaan. Die uitspraak werd deze week regelmatig opgerakeld - en de transfer stuitte op het nodige verzet van de Utrecht- en Ajax-aanhang.

"Hij moet daar als speler boven staan en moet zich focussen op de groene mat. Dáár moet hij kwaliteit leveren", reageert Ten Hag op de persconferentie. "Op iedere speler die de overstap van FC Utrecht naar Ajax maakt zijn supporters kritisch. Daar moet je mee dealen. Je moet je richten op je kwaliteiten en dan komt het goed. Het is allemaal onbelangrijk."

"Bij Utrecht zijn ze ook heel blij met hem. De supporters misschien niet, maar de organisatie FC Utrecht wel. Ze zijn trots dat een speler uit de jeugd zo'n ontwikkeling en zo'n mooie stap maakt", aldus Ten Hag, die vindt dat Ajax een 'mooie prijs' betaalt voor Klaiber. De rechtsback kost minimaal vijf en maximaal zeven miljoen. "Het is een win-win-situatie."