Klaassen zet zinnen op Ajax: Het spijt me, maar ik wil gewoon terug

Klaassen zet zinnen op Ajax: "Het spijt me, maar ik wil gewoon terug"

04-10-2020 13:11 Laatste update: 16:02
45

Davy Klaassen heeft zijn zinnen definitief gezet op een terugkeer naar Ajax. Dat maakt de 27-jarige middenvelder van Werder Bremen duidelijk aan DeichStube. Hij gaat ervan uit dat de transfer voor de transferdeadline rondkomt.

Klaassen heeft nog geen afscheid genomen van Werder Bremen, maar is ervan overtuigd dat hij zondag of maandag de overstap maakt naar Ajax. "Ik neem aan dat het gaat lukken", aldus de middenvelder. "Maar ik wil ook nog niet te vroeg juichen. Nog niets is officieel."

Ajax en Werder zijn niet akkoord, ook niet nadat de Amsterdamse club dit weekend een derde bod uitbracht. Ajax wil naar verluidt tot twaalf miljoen euro gaan, de Duitsers vragen dertien tot vijftien miljoen. Persoonlijk is Klaassen er allang uit. "Met Ajax wordt het geen probleem."

Gevraagd naar de redenen achter zijn vertrekwens, antwoordt Klaassen: "Ajax is mijn club! Zo is het nu eenmaal, daarom wil ik terug." Hij meldde zich op elfjarige leeftijd op De Toekomst en vertrok in 2017 als aanvoerder naar Everton.

Klaassen begrijpt dat Werder Bremen en de achterban niet blij zijn met de late transfer. "Het spijt me, maar ik wil gewoon terug naar mijn oude club. Werder is het seizoen goed begonnen, het ziet er best goed uit."