Armetierig Ajax loopt tegen verdiende nederlaag aan in Groningen

04-10-2020 14:09
597

Ajax heeft zondag de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Angstgegner FC Groningen was in de zondagse 12.15 uur-wedstrijd te sterk voor de Amsterdammers door een doelpunt van basisdebutant Remco Balk: 1-0.

Ajax heeft het traditioneel lastig in Groningen en zondag was dat niets anders: de ploeg van Erik ten Hag kon geen moment een vuist maken. Zakaria Labyad en Edson Álvarez kregen voor rust wel mogelijkheden, maar hun pogingen maakten doelman Sergio Padt niet ongerust.

Waar de kansarme eerste helft geen spektakel opleverde, was het meteen na rust wél raak. Groningen-aanvaller Remco Balk scoorde in de rebound, nadat Andre Onana een schot van Jörgen Strand Larsen nog wist te keren. De negentienjarige Balk stond zondagmiddag voor het eerst in de basis tijdens een Eredivisie-wedstrijd.

Ajax moest aan de bak na de Groningse openingstreffer, maar de povere Amsterdammers trokken de lijn van de eerste helft door: het tempo was te laag en tot kansen leidde het al helemaal niet. Met invalbeurten voor David Neres en Lassina Traoré probeerde Ten Hag wat te forceren, maar niets sorteerde effect.

Sterker nog, Groningen kreeg de beste kansen. Mohamed El Hankouri schoot de bal net voorlangs, terwijl Ramon Pascal Lundqvist de paal raakte. Vijf minuten voor tijd had Ajax alsnog op gelijke hoogte kunnen komen, maar Dusan Tadic en Klaas Jan Huntelaar raakten achter elkaar de lat. Ajax verloor daardoor net als vorig seizoen in Groningen.