Sparta heeft transfernieuws op matchday: Roda JC-scherpschutter terug in Nederland

Sparta heeft transfernieuws op matchday: Roda JC-scherpschutter terug in Nederland

04-10-2020 14:32
21

Sparta heeft vijf minuten voor aanvang van het thuisduel met AZ een nieuwe speler gepresenteerd. Mario Engels keert verrassenderwijs na één jaar terug op de Nederlandse velden.

De 26-jarige Duitser heeft voor twee seizoenen getekend op Het Kasteel, met een optie voor nog eens één jaar. Engels stond tussen 2017 en 2019 onder contract bij Roda JC en ontpopte zich vooral in de Keuken Kampioen Divisie tot doelpuntenmachine: tijdens het seizoen 2018/2019 maakte hij 24 competitiegoals en verdiende hij een transfer naar Tweede Bundesliga-club SV Sandhausen.

Wedden

Meer odds

Sparta heeft Engels nu overgenomen van datzelfde Sandhausen: De Kasteelheren zwaaiden eerder deze week Mohamed Rayhi uit en hebben daardoor de financiële mogelijkheden om een transfersom te betalen voor Engels. Directeur Betaald Voetbal Henk van Stee is tevreden. "We hebben nu met het aantrekken van Wouter Burger op huurbasis en Mario Engels als transfer in mijn ogen een betere selectie", laat hij weten aan de Sparta-kanalen. "We gaan ervan uit dat er nu deze transferwindow niets meer gaat gebeuren en dat we met deze selectie de strijd aangaan in de Eredivisie."