Ten Hag na wanprestatie Ajax: 'Meer investeren, dit is totaal onnodig'

Ten Hag na wanprestatie Ajax: 'Meer investeren, dit is totaal onnodig'

04-10-2020 15:10
242

De spelers van Ajax moeten meer 'investeren', vindt Erik ten Hag. De trainer bekeek zondag vanaf de bank hoe zijn ploeg met 1-0 onderuit ging tegen FC Groningen.

"We hebben te weinig afgedwongen", concludeert Ten Hag bij FOX Sports. Wel had hij 'totale controle' gezien van zijn ploeg. "Maar naar voren was het krachteloos. Er was te weinig beweging en we speelden geen ballen achter de laatste linie. Dan creëer je te weinig kansen om ze pijn te doen."

"In de eerste helft kwamen we aan de linkerkant nog wel goed door, maar vanaf de rechterkant kwam er bijna niks", vervolgt de Ajax-coach. "Het gaat om die eerste goal. Als je die hebt, wordt het een stuk makkelijker. Maar je moet vanaf het begin investeren, meer dan wij hebben gedaan. Dit is totaal onnodig."

Pas in de slotfase, met invallers David Neres, Lassina Traoré en Klaas Jan Huntelaar, kreeg Ajax kansen. Ten Hag wil geen conclusies verband aan de zeperd in Groningen. "Ik weet wat ze kunnen. Dit is de eerste wedstrijd die we verliezen. We moeten er niet meteen alles bij gaan halen, maar dat het vandaag niet goed genoeg was, is helder.’"