Update: 'Sevilla telt miljoenen neer voor Rekik, maandag presentatie'

Update: 'Sevilla telt miljoenen neer voor Rekik, maandag presentatie'

04-10-2020 15:28 Laatste update: 05-10-2020 08:41
36

Karim Rekik staat voor een fraaie transfer naar Spanje. Sevilla wil de viervoudig Oranje-international (25) overnemen van Hertha BSC.

Sevilla gaat zich voor twaalf miljoen euro versterken met AZ-aanvaller Oussama Idrissi en is in de zoektocht naar een extra verdediger uitgekomen bij nog een Nederlander. Rekik staat bovenaan het lijstje van technisch directeur Monchi, meldt El Desmarque.

Wedden

Meer odds

Het contract van Rekik bij Hertha BSC loopt aan het einde van het seizoen af, waardoor hij voor een relatief laag bedrag beschikbaar is. Hoeveel Sevilla precies moet betalen, is niet bekend. Hij wordt de vierde centrale verdediger in de selectie van trainer Julen Lopetegui, naast Jules Koundé, Diego Carlos en Sergi Gómez.

Als alles volgens plan verloopt, wordt Rekik de zevende zomerversterking van Sevilla. Ook de komst van Idrissi is een kwestie van tijd. De verdediger speelde eerder bij Manchester City, Blackburn Rovers, PSV en Olympique Marseille. Dit seizoen speelde hij nog geen Bundesliga-minuut namens Hertha.

Update: Karim Rekik is hard op weg naar Sevilla, meldt ook Voetbal International. Volgens het weekblad telt de Andalusische club vier miljoen euro neer voor de 25-jarige verdediger van Hertha BSC. Rekik is al in Sevilla en wordt maandag gepresenteerd.