Feyenoord bezweert Advocaat-frustraties en passeert Ajax als koploper

04-10-2020 16:19
235

Feyenoord is de nieuwe koploper van de Eredivisie. In Tilburg was de ploeg van Dick Advocaat een maatje te groot voor Willem II, dat nog wel op voorsprong kwam: 1-4.

Advocaat liet zich in de aanloop naar de uitwedstrijd in het Koning Willem II Stadion opvallend kritisch uit over clubleiding, die in zijn ogen onvoldoende doet om goede spelers naar De Kuip te halen. De onvrede van de trainer werd geïllustreerd met de reserverol van Róbert Bozeník, die zijn basisplaats moest afstaan aan 'valse spits' João Teixeira.

Na dertien minuten was het Willem II dat op voorsprong kwam. Vangelis Pavlidis schoot van dichtbij raak uit een corner: 1-0. Feyenoord kon aan de bak en kwam niet veel later langszij. Ridgeciano Haps was het eindstation van een knappe aanval van de Rotterdammers.

Vervolgens miste Bryan Linssen voor rust een uitgelezen kans op zijn eerste Eredivisie-doelpunt voor Feyenoord. Aan het begin van de tweede helft kreeg de aanvaller wél loon naar werken. Na een rommelige situatie voor het doel van Willem II schoot hij raak: 1-2. Na de 1-3 van Steven Berghuis in de 56ste minuut was het gespeeld.

Een kwartier voor tijd werd het zelfs nog 1-4. Berghuis scoorde op fenomenale wijze na een fout van doelman Robbin Ruiter. Het was alweer de zesde competitiegoal van het seizoen voor de topscorer van de Eredivisie. Door de zege is Feyenoord nu koploper van de Eredivisie, samen met sc Heerenveen. Vitesse en Ajax volgen op één punt.