AZ neemt op de valreep afscheid van Idrissi en incasseert miljoenen

AZ neemt op de valreep afscheid van Idrissi en incasseert miljoenen

05-10-2020 12:30 Laatste update: 12:42
44

AZ heeft op de valreep afscheid genomen van Oussama Idrissi. De Marokkaanse buitenspeler maakt voor een miljoenenbedrag de overstap naar het Spaanse Sevilla, waar hij ploeggenoot wordt van Luuk de Jong en Nemanja Gudelj.

Zondag werd duidelijk dat AZ het de rest van het seizoen zonder Idrissi moet gaan doen. Trainer Arne Slot rekende eind vorige week naar eigen zeggen niet meer op een transfer, maar de onderhandelingen tussen AZ en Sevilla werden in rap tempo afgerond. De Alkmaarders incasseren naar verluidt een vast bedrag van twaalf miljoen euro voor Idrissi. Door bonussen kan dat nog oplopen naar vijftien miljoen.

Via de jeugdopleidingen van NAC Breda en Feyenoord kwam Idrissi in 2015 bij FC Groningen terecht. Na twee seizoenen in het eerste elftal transfereerde hij in 2018 naar AZ, dat hem nog tot 2022 onder contract had staan. Nu tekent de Marokkaans international voor vijf seizoenen in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, zo valt te lezen op de website van Sevilla.

Sevilla laat weten dat het aan Idrissi een snelle en dappere buitenspeler denkt te hebben, die assists en doelpunten zal gaan leveren voor de club uit Andalusië. Dit seizoen speelde de aanvaller geen competitiewedstrijden meer voor AZ en kwam hij alleen in de voorronde van de Champions League tegen Viktoria Plzen nog in actie.