Nieuws uit Eindhoven: PSV laat geflopte Bruma op huurbasis gaan

Nieuws uit Eindhoven: PSV laat geflopte Bruma op huurbasis gaan

05-10-2020 15:31 Laatste update: 16:14
43

PSV heeft het vertrek van Armindo Bruma bevestigd. De Portugees maakt het seizoen op huurbasis af bij het Griekse Olympiakos, heeft de club bekendgemaakt via de officiële kanalen. Olympiakos heeft een optie tot koop op Bruma.

Bruma werd vorig jaar met veel tromgeroffel binnengehaald (transfersom: twaalf miljoen euro), maar na een sterk begin zakte de aanvaller volledig weg. Hij raakte onder Mark van Bommel zijn basisplaats kwijt en ook Ernest Faber en Roger Schmidt waren niet overtuigd, ondanks dat laatstgenoemde hem meerdere kansen gaf.

Wedden

Meer odds

Bruma is een van de minder geslaagde aankopen die PSV deze zomer tijdelijk verlaat. Ritsu Doan (Arminia Bielefeld) en Timo Baumgartl (Fulham) zijn de anderen. Bruma ligt nog tot 2023 vast in Eindhoven. Hij kwam vorig jaar over van RB Leipzig en speelde ook voor Galatasaray, Sporting Portugal, Gaziantepspor en Real Sociedad.

De Eindhovenaren melden dat Olympiakos ook een optie tot koop heeft bedongen voor de Portugees. Het is niet duidelijk voor welke transfersom de Grieken definitief de beschikking krijgen over de diensten van de aanvaller. Technisch manager John de Jong wilde met Bruma meedenken. "Hij heeft het EK 2021 in zijn hoofd en wij hebben voorin veel opties", zegt hij.

"Om daar voor in aanmerking te komen, moet hij structureel aan spelen toekomen", gaat De Jong verder. "Bij ons heeft Bruma wisselend gepresteerd. Ook door niet te onderschatten persoonlijke tegenslag. We hopen dat hij in Griekenland de weg omhoog weer kan inslaan."