'Speciaal geval' Ihattaren is groot vraagteken voor interlandweek Oranje

'Speciaal geval' Ihattaren is groot vraagteken voor interlandweek Oranje

04-10-2020 18:05
20

Mohamed Ihattaren is een vraagteken voor de interlandweek van het Nederlands elftal. De veelbesproken middenvelder ondergaat maandag een MRI-scan.

Ihattaren werd zondag niet opgenomen in de wedstrijdselectie van PSV voor de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. De reden: een spierblessure. "Hij kreeg er vrijdag na terugkomst uit Noorwegen last van", bevestigt trainer Roger Schmidt aan FOX Sports.

Maandag ondergaat Ihattaren een MRI-scan. "Hopelijk is het geen groot probleem. Of de interlandverplichtingen met het Nederlands elftal in het geding komen? We zullen zien, het hangt af van de blessure."

Het gaat de laatste weken veel over Ihattaren. "Ik begrijp dat er veel naar hem wordt gevraagd", aldus Schmidt. "Soms zou ik liever praten over spelers die het heel goed doen en zich heel goed ontwikkelen, maar Mo is een speciaal geval. Hij is een groot talent en de focus ligt op hem. Op een dag zal hij terugkeren in de basiself in een betere conditie."

Dat bondscoach Frank de Boer de achttienjarige PSV'er heeft opgeroepen, vindt Schmidt een goed idee. "Voor Mo is het goed om even op een andere plek te zijn. Ik hoop dat hij mag debuteren. Het is voor hem een kans om weer gemotiveerd te raken en zelfvertrouwen te krijgen."