Plichtmatig PSV wint ondanks vier (!) afgekeurde doelpunten en passeert Ajax

04-10-2020 18:39 Laatste update: 18:42
153

PSV heeft een bijzondere wedstrijd tegen Fortuna Sittard winnend afgesloten. In de eerste helft werden vier Eindhovense treffers afgekeurd en had Fortuna diverse goals kunnen maken, maar PSV ging er toch met de zege vandoor: 2-0.

De Eindhovenaren begonnen uitstekend aan de wedstrijd, want na vijf minuten was het al raak voor PSV. Donyell Malen liet Fortuna-goalie Alexei Koselev kansloos (1-0) en daarmee leek zich een eenvoudige avond af te tekenen voor de ploeg van trainer Roger Schmidt, die in zijn basiselftal weer geen plaats had voor Mohamed Ihattaren.

Zo liep het echter niet. Integendeel, het bezoek uit Limburg was brutaal en durfde zo nu en dan te voetballen op de PSV-helft. Dat leverde voldoende kansen op: Lisandro Semedo raakte de lat, Sebastian Polter had kunnen scoren en ook Mats Seuntjens had een doelpunt moeten maken. Hij kreeg alleen de bal niet van Semedo, die voor eigen kans ging en het verprutste.

Bijzonder genoeg scoorde PSV in de eerste helft wel nog vier keer, maar al die doelpunten werden wel afgekeurd wegens buitenspel. Zodoende was het verschil miniem en mocht Fortuna blijven hopen op een resultaat, zeker gezien het feit dat de ploeg van Schmidt ver inzakte en het niveau van de eerste paar minuten niet meer kon aantikken.

Na rust lag het amusementsgehalte lager dan in de eerste helft. Toch kon Fortuna ook in de tweede helft zo nu en dan gevaar stichten en bleef de marge van één goal gevaarlijk voor PSV. Pas in de slotfase, op het moment dat de Limburgers net iets vaker naar voren durfden te gaan, gooiden de Eindhovenaren het duel in het slot. Noni Madueke werd weggestuurd en rondde rustig af, waardoor de punten in het Philips Stadion bleven: 2-0.

De overwinning brengt PSV naar de derde plaats. De Eindhovenaren hebben tien punten uit vier wedstrijden en moeten alleen sc Heerenveen en Feyenoord op doelsaldo voor zich laten.