Ten Hag luistert naar Ajax-analyses Van Basten en Gullit: Ik kreeg een déjà vu

Ten Hag luistert naar Ajax-analyses Van Basten en Gullit: "Ik kreeg een déjà vu"

04-10-2020 20:15 Laatste update: 20:45
220

Ruud Gullit en Marco van Basten kraken bij Rondo het spel van Ajax en zijn lovend over FC Groningen, dat zondag de punten in Het Hoge Noorden wist te houden. Ajax-trainer Erik ten Hag is ook aanwezig en luistert.

Ajax liet tegen Groningen niet z'n ware gezicht zien en ging kopje onder. "Je hebt altijd een of twee van zulke wedstrijden per seizoen", zegt Van Basten. "Het zit er dan gewoon niet in. Als je Ajax zag, technisch was het niet indrukwekkend en er was ook geen beleving. Er werd niet gevochten, het was heel apatisch. Het is een tijd geleden dat ik zo'n slecht Ajax zag."

"Ik kreeg een déjà vu: Manchester United - Ajax, de finale van de Europa League", zegt Gullit. "Man United speelde constant de lange bal. Ajax wil heel graag spelen tegen een voetballende ploeg, die van achteruit opbouwt. Dan kunnen ze drukzetten en hoeven ze maar tien of twintig meter lopen, maar nu moesten ze veertig meter lopen."

"De middenvelders van Ajax willen graag naar voren, maar moesten nu naar achteren. Ik vond Groningen tactisch heel sterk. Dat is wat je moet doen tegen Ajax. Als je alles voetballend wilt oplossen, had je wel bij Ajax gespeeld."