Complimenten voor Dest, kritiek op De Jong: 'Hij leed veel balverlies'

Complimenten voor Dest, kritiek op De Jong: 'Hij leed veel balverlies'

05-10-2020 06:40 Laatste update: 08:01
10

Ronald Koeman is tevreden over de start van FC Barcelona in de Primera División. Zijn ploeg speelde zondagavond gelijk tegen Sevilla en komt daardoor op zeven punten uit drie wedstrijden.

"Ik ben tevreden: zeven punten uit drie wedstrijden, gespeeld in één week", vertelt Koeman op de persconferentie na de wedstrijd tegen Sevilla, geciteerd door AS Diario. "We zijn nog niet zo lang bezig, er is nog alle tijd voor verbetering." Phillipe Coutinho was met een treffer belangrijk voor Barça. Koeman is tevreden met wat hij tot nu toe laat zien. "Coutinho heeft net als iedere andere speler vertrouwen van de coach nodig. Hij is erg goed en heeft bewezen een geweldige speler te zijn."

Barcelona kwam snel op achterstand door een doelpunt van Luuk de Jong, maar een aantal minuten later stond de gelijkmaker alweer op het scorebord. "Sevilla heeft ons goed onder druk gezet. Het probleem zat in ons spel met de bal, dat zag er af en toe niet goed uit. Het ontbrak ons aan goed spel langs de flanken. We zochten Sergi Roberto te weinig op en er was te weinig diepgang. Maar alsnog: de beste kansen waren voor ons", aldus Koeman.

De Nederlandse trainer zag dat Frenkie de Jong niet zichzelf was tegen Sevilla. "Hij leed heel veel balverlies, veel meer dan normaal. Ik wil niet meteen zeggen dat hij uit vorm is, tegen Villarreal en Celta de Vigo was hij goed. Nu was hij net als een paar anderen niet zo goed." Sergiño Dest krijgt wél de complimenten van zijn coach. "Hij is een jonge speler met zelfvertrouwen, al is hij hier pas drie dagen. We zijn erg gelukkig met hem, hij kan aan beide kanten spelen."