Van Hanegem kraakt PSV en Ajax: 'Wat een droevige voorstelling was dat'

Van Hanegem kraakt PSV en Ajax: 'Wat een droevige voorstelling was dat'

05-10-2020 06:45
112

Willem van Hanegem bespreekt in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad de prestaties van de traditionele top-drie in de Eredivisie. Ajax komt er na de eerste nederlaag van het seizoen, uit tegen FC Groningen, het slechtst vanaf.

'Bij Ajax is elke speler beter dan die van FC Groningen. Maar wat een droevige voorstelling was dat gisteren. Danny Buijs speelt met een soort jeugdelftal en hij won nog verdiend ook', aldus Van Hanegem over de 1-0 nederlaag van de Amsterdammers.

'Ik denk nog steeds dat Ajax de titelfavoriet is, maar als je zo makkelijk onderuit gaat in Groningen zijn er vraagtekens. Die Buijs laat zijn ploeg echt altijd tot het gaatje gaan, maar daar hoor ik eigenlijk nooit iemand over. Wat doet hij dan minder dan de bewierookte Schmidt? Dit PSV speelt hetzelfde als de afgelopen jaren. Ik viel er bij in slaap.'

Van Hanegem is niet onder de indruk van Schmidt. 'Voor het spel dat ze nu laten zien, hadden ze net zo goed Ernest Faber daar kunnen laten zitten. Ze zouden alles en iedereen afjagen onder deze trainer. Nou, ze zetten helemaal niemand onder druk, er is zelfs geen enkele lijn in te ontdekken.'

Feyenoord en Berghuis
Wel is De Kromme complimenteus over 'zijn' Feyenoord. 'Koploper na vier wedstrijden, dat had ik niet verwacht. Ze speelden ruim een uur lang echt prima tegen Willem II. Ik vind dat João Teixeira het verschil maakt. Die gozer brengt puur voetbal in de ploeg. Steven Berghuis is natuurlijk ook een goede speler. Al vind ik het nu wel welletjes dat hij Feyenoord elke zomer weer op de knieën laat smeken of hij alsjeblieft wil blijven.

'Ze hebben werkelijk alles voor hem gedaan. Hij mag lopen waar hij wil, hij is aanvoerder, zijn salaris is het hoogste van allemaal en Sjaak Troost duwde er speciaal voor hem ook nog een lage gelimiteerde transfersom doorheen. En nog zegt hij dat hij nog niet weet of hij blijft. Terwijl de clubs al maanden de tijd hadden om hem weg te halen', besluit Van Hanegem.