Klopp en Liverpool zonder Alisson tegen Ajax: 'Blessure had erger kunnen zijn'

Klopp en Liverpool zonder Alisson tegen Ajax: 'Blessure had erger kunnen zijn'

05-10-2020 07:51 Laatste update: 07:54
36

Liverpool moet het in de eerste wedstrijd van de Champions League-groepsfase, in Amsterdam tegen Ajax, doen zonder keeper Alisson Becker. Manager Jürgen Klopp geeft aan dat de sluitpost minstens vier weken uit de roulatie is.

De Braziliaanse keeper liep afgelopen zaterdag een schouderblessure op tijdens de training na een botsing met een andere speler. "Laat ik het zo zeggen: de blessure had nog veel erger kunnen zijn, dat is één ding dat zeker is", wordt Klopp na de legendarische 7-2 nederlaag tegen Aston Villa geciteerd door Sky Sports. "Ik wil het niet in een tijdframe zetten, maar hij ligt er wel vier weken uit. Zes weken is misschien wat realistischer, maar ik weet het niet."

Dat betekent dat Alisson de wedstrijd tegen Ajax, op woensdag 21 oktober, aan zich voorbij moet laten gaan. Waarschijnlijk wordt zijn plek ingenomen door reservekeeper Adrián, die tegen Aston Villa in de fout ging bij de eerste treffer. "Ja, het eerste doelpunt was niet best, maar hij had verder niets te maken met de andere tegentreffers. We hebben hem niet genoeg geholpen", sluit Klopp af.