'Dan is Bijlow niet minder dan de keepers die nu bij het Nederlands elftal zitten'

'Dan is Bijlow niet minder dan de keepers die nu bij het Nederlands elftal zitten'

05-10-2020 09:04
80

Joop Hiele, voormalig keeper van Feyenoord, ziet het niveau van de Nederlandse doelmannen steeds verder achteruit gaan. Hij ziet één positieve uizondering op de regel: Justin Bijlow.

"Ons huidige keepersbestand spreekt wat mij betreft boekdelen. Een echte topper zit er niet tussen", begint Hiele in gesprek met Voetbal International. De huidige generatie Nederlandse keepers maakt geen grootse indruk op hem.

"Jeroen Zoet heeft het bij PSV fantastisch gedaan, maar een grote Europese club is voor hem nooit gekomen. Jasper Cillessen heeft aardige wedstrijden gespeeld bij het Nederlands elftal, maar is ook altijd een vraagteken gebleven. Geen internationale topkeeper. Tim Krul is, hoewel hij nog best goede dingen heeft laten zien, toch ook niet beter geworden sinds zijn jaren bij Newcastle United. En Marco Bizot is ook geen slechte, maar een topper? Ik zie het niet."

Bijlow
Bijlow kan een uitzondering worden op die regel, denkt Hiele. "Ik ken Bijlow nog uit de jeugd, ik weet uit wat voor een nest hij komt: heel nuchter, rustig. Dat straalt hij ook uit. Zijn prestaties en standvastigheid op zijn 22ste bewijzen voor mij dat hij het potentieel heeft om verder te groeien. Voor nu moet hij vooral minuten blijven maken. Dus niet als tweede of derde keeper mee met Nederlands elftal, maar keepen bij Jong Oranje. Dan komt de rest vanzelf."

Er zit dus nog genoeg rek in bij Bijlow, al plaatst Hiele ook een kanttekening. "Of hij wél een absolute topper wordt, durf ik niet te zeggen. Maar over een tijdje, als hij nog wat meer wedstrijdervaring heeft opgedaan, is hij zeker niet minder dan de keepers die nu bij het Nederlands elftal zitten. Dat betekent niet dat we onze kop in het zand moeten steken over de dingen die beter moeten in opleiding."