Transfernieuws uit Drenthe: Emmen haalt keeper met veel Bundesliga-ervaring

Transfernieuws uit Drenthe: Emmen haalt keeper met veel Bundesliga-ervaring

Gepubliceerd: maandag 5 oktober 2020 om 10:31ma 05-10-2020 om 10:31

Emmen heeft op de voorlaatste dag van de transfermarkt een nieuwe doelman gehaald. Felix Wiedwald, een dertigjarige Duitser, wordt overgenomen van Eintracht Frankfurt en tekent voor één seizoen in Drenthe.

Wiedwald heeft naast een contract voor één seizoen ook nog een optie op een tweede seizoen aan de Oude Meerdijk. "Ik vind het belangrijk dat ik een goed gevoel krijg bij een club", zegt de doelman op de website van Emmen. "Door de gesprekken bij de club kreeg ik dat goede gevoel hier meteen. Ik heb erg veel zin in dit nieuwe avontuur. Het is een nieuwe competitie, maar toch ook niet heel ver van waar ik vandaan kom."

De ervaren Duitser werd door Frankfurt twee seizoenen geleden verhuurd aan MSV Duisburg in de 2. Bundesliga, waar hij vijftien duels in actie kwam. Vorig seizoen was hij tweede keeper bij Frankfurt en kwam hij drie keer in actie voor de club van Bas Dost, Jetro Willems en Jonathan de Guzman. Eerder was hij eerste doelman van Leeds United in het Championship en keepte hij voor Werder Bremen zijn wedstrijden op het hoogste Duitse niveau.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws