Eredivisie-flops: Ajax-trio zakt door het ijs, vier AZ'ers na afgang in Rotterdam

Eredivisie-flops: Ajax-trio zakt door het ijs, vier AZ'ers na afgang in Rotterdam

05-10-2020 11:00 Laatste update: 11:05
51

AZ levert na de afgang op Het Kasteel tegen Sparta vier spelers af voor de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur. Maar ook Ajax is door de nederlaag bij FC Groningen met drie spelers goed vertegenwoordigd.

Marco Bizot (AZ)
We trappen maar meteen af met dé schlemiel van het afgelopen weekend. Wat is er met Bizot aan de hand? AZ eindigde vorig seizoen op zeventien tegengoals, maar heeft bijna de helft van dat aantal al na drie wedstrijden bereikt. Vorige week zag Bizot er niet goed uit, maar tegen Sparta maakte de Oranje-goalie het wel heel erg bont: twee blunders én een rode kaart.

Rein Smit (Heerenveen)
Heel zuur voor de pas negentienjarige Smit. De aanvaller viel na een uur in, maar kon twintig minuten later alweer met rood vertrekken. Hij pakte twee gele kaarten. 

Edson Álvarez (Ajax)
Het werd tegen FC Groningen weer eens duidelijk dat Álvarez handelingssnelheid tekort komt voor een plek op het middenveld van Ajax. De Mexicaan was opnieuw een van minderen aan de kant van de Amsterdammers. Is Álvarez na de komst van Klaassen zijn basisplaats kwijt?

Fredrik Midtsjö (AZ)
Midtsjö is een van de AZ'ers die vorig jaar zo belangrijk was en op een voetstuk is gezet, maar het momenteel totaal niet heeft. De strakke passing, de agressiviteit, de zorgvuldigheid: het lijkt allemaal verdwenen.

Simon Tibbling (Emmen)
Een domme fout van Tibbling op de rand van de zestien, waarbij ook doelman Telgenkamp beter een andere oplossing had kunnen kiezen. De fout van Tibbling werd genadeloos afgestraft door Cerny. Veel te makkelijk, veel te slap.

Quincy Promes (Ajax)
Als Ten Hag wijs is, zet hij Promes voortaan niet meer op tien. Was tegen Groningen geen moment nuttig op die positie. Promes rendeert het beste op de vleugels, anders heeft hij geen functie tegen ploegen als Groningen, die er bovenop zitten. Met de komst van Klaassen lijkt er iets te gaan veranderen binnen het elftal.

Roy Gelmi (VVV)
Gelmi is gehaald als centrale verdediger, maar speelde tegen ADO op het middenveld. Dat pakte totaal niet goed uit. Hij wist zich geen raad met zijn nieuwe positie en was ook betrokken bij de vroege goal van ADO (hands in het strafschopgebied).

Dusan Tadic (Ajax)
Juist in wedstrijden als tegen Groningen heb je iemand nodig die het goede voorbeeld geeft en de ploeg op sleeptouw neemt. Dan mag je van een speler als Tadic, die ook nog aanvoerder is, veel meer verwachten. Van hem verwacht je dat hij iemand bij z'n nekvel grijpt als het niet gaat zoals hij wil, maar dat gebeurde niet.

Jeffry Fortes (Sparta)
Een terechte wissel na 45 minuten spelen, want Fortes had tegen AZ een off-day. Leidde met een bijzondere fout ook nog de 0-3 van Zakaria Aboukhlal in. Gelukkig voor hem wist Sparta het in de tweede helft recht te trekken: van 0-4 naar 4-4.

Timo Letschert (AZ)
In 33 minuten tijd vier goals weggeven, dan ben je als centrale verdediger verantwoordelijk. Letschert zat er naast de tegengoals ook een aantal keren goed naast, maar al zijn collega's zijn schuldig.

Myron Boadu (AZ)
Het is overduidelijk dat Boadu in een dip zit. Vorig jaar ging vrijwel alles vanzelf, maar nu worstelt de spits met zichzelf, zo lijkt het. Het is typerend voor de fase waarin AZ momenteel zit.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie