PEC zet streep door oefenduel met Groningen na transfersoap rond Da Cruz

PEC zet streep door oefenduel met Groningen na transfersoap rond Da Cruz

05-10-2020 11:57
194

Opvallend nieuws uit Zwolle: PEC heeft het oefenduel met FC Groningen van aanstaande donderdag afgezegd. De Blauwvingers willen door de transfersoap rond Alessio Da Cruz niet meer tegen Groningen spelen.

Donderdag zouden de beide Eredivisionisten tegen elkaar oefenen tijdens de interlandperiode, maar PEC heeft besloten om de wedstrijd af te zeggen. De pijn rond de transfer van Da Cruz is nog vers in Zwolle. "We vonden het beter om elkaar even niet te treffen", zegt technisch manager Mike Willems tegen Voetbal International.

Zaterdag presenteerde FC Groningen Da Cruz als nieuwste aanwinst, terwijl hij eerder al medisch was gekeurd door PEC en naar verluidt zelfs in het stadion had overnacht. De club uit Overijssel reageerde verontwaardigd. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen stelde echter niets verkeerd te hebben gedaan.

In Eredivisieverband spelen beide ploegen op 14 februari van het volgende jaar voor het eerst tegen elkaar. De terugwedstrijd staat gepland voor 16 mei.