Koeman drukt stempel op Barça: 'Blijkt echt een fantastische aanwinst te zijn'

Koeman drukt stempel op Barça: 'Blijkt echt een fantastische aanwinst te zijn'

05-10-2020 12:20
18

Ronald Koeman drukt zijn stempel op FC Barcelona, constateert Edwin Winkels in gesprek met VoetbalPrimeur. De correspondent in Spanje en volger van Barça is positief over de ontwikkeling rond Lionel Messi, Ansu Fati en Philippe Coutinho onder de vleugels van de Nederlandse trainer, al blijft er één speler achter.

"Het begon voor Koeman al bij Messi die moest blijven", vertelt Winkels aan deze website. "Dat heeft niets gedaan met zijn motivatie: hij loopt voorop in de strijd. Hier in Barcelona wordt gezegd dat hij en Koeman een goede band hebben. Messi vertrouwt hem, wat bij Quique Setién totaal niet het geval was vorig seizoen."

Wedden

Meer odds

"We hebben Messi jaren niet zo door de wind en regen mee zien verdedigen zoals hij nu weer doet", verwijst Winkels naar de Barça-zege van vorige week op Celta de Vigo (0-3). "Koeman is vrij direct met hem en heeft een aanval om hem heen gebouwd die heel beweeglijk is."

Het voetbal dat Koeman predikt lijkt positief uit te pakken, al wist Barça zondag niet te winnen van concurrent Sevilla. Na de overwinning op Celta werd Frenkie de Jong door Spaanse media omschreven als 'directeur' en 'orkestleider' en ook ook spelers als Ansu Fati en Philippe Coutinho blinken uit.

"Koeman heeft vanaf de eerste minuut vertrouwen gehad in Fati. Het is een jochie van nog geen achttien jaar, maar hij stond onder Koeman vanaf dag één in de basis. De vergelijkingen met Messi dringen zich al op. Die begon op zo'n leeftijd ook al heel belangrijk te worden voor Barcelona. Je mag hem eigenlijk niet vergelijken met het unieke talent van Messi, maar als je ziet hoe volwassen Fati nu al speelt en hoe makkelijk hij scoort, kan dat een hele grote worden voor de club."

Ook Coutinho valt Winkels in positieve zin op. "Hij speelt alsof hij een nieuwe aankoop is. In zijn eerste periode bij Barcelona liep hij als een dood vogeltje over het veld en voelde hij zich niet lekker aan die linkerkant. Hij kreeg veel kritiek te verduren en maakte een depressieve indruk." Na een huurperiode bij Bayern München krijgt Coutinho echter het vertrouwen van Koeman. "Hij heeft een veel vrijere plaats in de aanval gekregen, waar iedereen door elkaar heen beweegt. Hij blijkt echt een fantastische aanwinst te zijn."

Na het vertrek van Luis Suárez naar Atlético Madrid wordt er voorin veel gerouleerd door Koeman. "Alleen Antoine Griezmann blijft wel een beetje achter", vindt Winkels. "Hij heeft ruimte nodig en speelt nu in een hele dienende rol. Ik betwijfel of dat het hele seizoen zo blijft, of dat hij uiteindelijk toch zijn plaats verliest."

(Aaron Golub/VoetbalPrimeur)