Witte rook in Utrecht: voormalig Dortmund-keeper komt de gelederen versterken

Witte rook in Utrecht: voormalig Dortmund-keeper komt de gelederen versterken

05-10-2020 15:11
22

FC Utrecht heeft zich versterkt met Eric Oelschlägel. De 25-jarige keeper tekent een contract voor één seizoen in de Domstad. De Duitser had geen club en kan daardoor meteen aansluiten bij de selectie.

De afgelopen twee seizoenen stond Oelschlägel onder contract bij Borussia Dortmund, waar hij als reservedoelman fungeerde. In zijn loopbaan bij BVB speelde hij één officiële wedstrijd voor het A-elftal en kwam hij voornamelijk uit voor het tweede team van Borussia. Hij heeft 43 wedstrijden in de Regionalliga op zijn naam staan. De Duitser was al op proef bij Utrecht en heeft een positieve indruk achtergelaten.

Jordy Zuidam, technisch directeur van FC Utrecht, spreekt op de website positieve woorden over zijn nieuwste aanwinst. "Een atletische keeper met goede reflexen op de lijn. Bij Borussia Dortmund was hij onderdeel van de A-selectie en maakte hij dus deel uit van een team op Europees topniveau. Die ervaringen van de top neemt hij mee naar Utrecht. We zien in Eric een welkome toevoeging aan de huidige keepersgroep."

De Domstedelingen waren door de zware blessure van reservedoelman Fabian de Keijzer op zoek naar een nieuwe keeper.