Choupo-Moting heeft toptransfer te pakken en tekent voor één seizoen in Bundesliga

Choupo-Moting heeft toptransfer te pakken en tekent voor één seizoen in Bundesliga

05-10-2020 15:55 Laatste update: 16:15
6

Eric Maxim Choupo-Moting is een Bayern München-speler. Der Rekordmeister maakt de terugkeer van de aanvaller naar de Bundesliga maandagmiddag bekend.

Choupo-Moting tekent een contract voor één seizoen in de Allianz Arena, meldt Bayern via officiële kanalen. De 31-jarige aanvaller zat afgelopen seizoen nog bij de selectie van Paris Saint-Germain, dat de Champions League-finale wist te halen. Hierin werd er echter verloren van de nieuwe werkgever van Choupo-Moting, Bayern.

"Het is een geweldig gevoel om weer terug te keren in de Bundesliga", vertelt Choupo-Moting in een eerste reactie. Eerder stond hij al onder contract bij Hamburger SV, FSV Mainz 05 en Schalke 04. "Wie wil er nu niet graag voor Bayern voetballen? Het is een eer om voor deze club te gaan spelen. Bij Bayern is het de bedoeling alles te winnen. Ik ben gemotiveerd om dit te bereiken."

Directeur Hasan Salihamidzic is blij met de komst van Choupo-Moting. "Ik ben tevreden dat we hem binnen hebben kunnen halen. Het brengt meer diepte in onze aanvalslinie, dat kunnen we goed gebruiken. Eric kent de Bundesliga en komt transfervrij. Dat is een goede combinatie."