Bayern komt weer met nieuws: verloren zoon na drie jaar terug in München

Bayern komt weer met nieuws: verloren zoon na drie jaar terug in München

05-10-2020 16:31
16

Bayern München voegt na Eric Maxim Choupo-Moting nog een aanvaller toe aan de selectie. Der Rekordmeister heeft ook de transfer van Douglas Costa, die terugkeert op het oude nest, bekend gemaakt.

De Champions League-winnaar huurt Costa voor een seizoen van Juventus. Drie jaar geleden bewandelde de Braziliaan nog de omgekeerde weg, toen hij van Bayern naar Turijn vertrok. Sindsdien speelde hij 103 wedstrijden voor La Vecchia Signora, scoorde hij daarin veertien keer en werd hij drie keer kampioen in Italië.

Hasan Salihamidzic, de directeur voetbalzaken van de Duitse recordkampioen, heeft een specifieke rol voor Costa in gedachten. "Hij gaat ons versterken op de vleugels, de posities die voor ons spel zeer belangrijk zijn. Wij zijn daar met Serge Gnabry, Leroy Sané, Kingsley Coman en nu dus Douglas Costa zeer sterk bezet. Dat geeft de trainer de mogelijkheid om te rouleren waar mogelijk."

De Braziliaanse aanvaller zelf kijkt uit naar zijn tweede periode in München, zo valt er te lezen op de clubwebsite van Bayern. "Ik kijk er naar uit om weer voor Bayern te mogen spelen. Ik heb hier een fantastische tijd gehad waarin we veel succes boekten en ik ben er zeker van dat we ook nu weer titels binnen zullen halen."