FC Groningen en Deense jeugdinternational na nul minuten tijdelijk uit elkaar

FC Groningen en Deense jeugdinternational na nul minuten tijdelijk uit elkaar

05-10-2020 21:11
13

FC Groningen neemt tijdelijk afscheid van Nicklas Strunck Jakobsen, die terugkeert naar zijn geboorteland. De 21-jarige Deen zal het seizoen afmaken bij Esbjerg, dat een optie tot koop heeft bedongen in zijn huurdeal met FC Groningen.

Strunck kwam in 2019 over van FC Nordsjaelland en tekende voor vier seizoenen. De verdediger annex middenvelder heeft sindsdien echter niet één minuut in het eerste elftal gespeeld. Volgens FC Groningen-directeur Mark-Jan Fledderus was de kans niet groot dat Strunck dit seizoen alsnog zijn Eredivisie-debuut zou maken. "Nicklas had bij ons weinig zicht op speelminuten. Wij denken dat hij nog steeds zijn talent kan inlossen, maar hiervoor is het wel noodzakelijk dat hij speelminuten gaat maken", laat hij weten aan de FC Groningen-kanalen.

De kans is aanwezig dat de Deense jeugdinternational na dit seizoen definitief vertrekt uit Groningen. "Esbjerg wil hem die kans geven en heeft daarbij tevens een optie tot koop bedongen", bevestigt Fledderus. "Wij zullen Nicklas blijven volgen en gaan zien hoe dit seizoen zijn ontwikkeling verder gaat verlopen. Wij wensen hem veel succes."