'ADO haalt oude PSV-bekende naar Den Haag: spits tekent donderdag contract'

'ADO haalt oude PSV-bekende naar Den Haag: spits tekent donderdag contract'

06-10-2020 07:46 Laatste update: 08:06
40

ADO Den Haag hoopt zich snel te versterken met de Griek Nikos Karelis (op de foto trefzeker tegen PSV). De 28-jarige spits tekent, mits hij door de medische keuring komt, een contract tot het einde van het seizoen in de residentiestad.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Karelis stond vorig seizoen onder contract bij Brentford, maar zijn contract liep afgelopen zomer af. ADO was al langer op zoek naar een nieuwe spits, die met specifieke kwaliteiten een aanvulling is op de huidige spitsen Michiel Kramer en Jonas Arweiler. Die moeten het vooral hebben van hun fysiek. Met de 1,73 meter lange Karelis heeft ADO een snelle, wendbare spits gevonden.

Karelis kende succesvolle periodes bij Panathinaikos en KRC Genk. Bij de Griekse club wist hij in 113 officiële wedstrijden 36 keer het net te vinden. Het leverde hem meerdere uitverkiezingen voor het Griekse nationale elftal op. Tot op heden kwam hij negentien keer in actie in het shirt van zijn land. Bij Genk scoorde hij in 52 wedstrijden 29 keer.

Bij PAOK Saloniki en Brentford, zijn laatste twee clubs, kwam Karelis nauwelijks in actie vanwege blessureleed. De aanvaller is inmiddels weer helemaal fit en vliegt woensdag naar Nederland. Donderdag wordt hij medisch gekeurd bij de club.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast