'Kan zeker met Ziyech spelen, dat heb ik eerder al gedaan bij Heerenveen'

'Kan zeker met Ziyech spelen, dat heb ik eerder al gedaan bij Heerenveen'

06-10-2020 09:02
22

Oussama Tannane is door Marokko-bondscoach Vahid Halilhodzic opgeroepen voor het nationale elftal. Voor de Vitesse-aanvaller een kans op eerherstel. Hij hoopt met Marokko het WK te halen.

Tannane keert na drie jaar terug in het nationale elftal van Marokko. Hij droomt van een WK met De Leeuwen van de Atlas. "Ik heb door allerlei omstandigheden de grote toernooien met Marokko gemist", vertelt Tannane in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Voor het WK van 2018 speelde ik wel kwalificatieduels. Vijf stuks. Maar ik ging niet mee naar Rusland. Ik raakte geblesseerd bij Las Palmas. Daarvoor miste ik ook al de Afrika Cup. Dat ik nog geen groot toernooi heb gespeeld, voelt als een smet op mijn carrière."

Bij Marokko komt Tannane Hakim Ziyech tegen. "Er wordt een verjonging doorgevoerd. Het is tijd voor een andere generatie. Hakim Ziyech is natuurlijk het uithangbord van het nationale team. Het is aan mij om een plek in die nieuwe groep te verwerven. Ik kan alvast zeker met Ziyech samen spelen. Dat heb ik eerder al gedaan bij Heerenveen."

Tannane hoopt op eindrondes met het nationale elftal. "In Afrika speelt Marokko een vooraanstaande rol, dat maakt een WK een realistische droom. Ik moet alleen ook zorgen dat ik bij de groep blijf. Ik wil dat volkslied nog lange tijd horen", sluit hij af.