'Koeman vult uitgedunde Barça-selectie aan en komt met goed nieuws voor talenten'

'Koeman vult uitgedunde Barça-selectie aan en komt met goed nieuws voor talenten'

06-10-2020 10:44 Laatste update: 10:47
39

Ronald Koeman heeft goed nieuws voor Riqui Puig en Ronald Araujo. De twee jongelingen zijn naar verluidt ingeschreven bij de Spaanse bond als spelers van het eerste elftal van Barcelona. Dat betekent promotie voor de talenten.

RAC1 meldt dat Puig en Araujo dit seizoen als volwaardige selectiespelers zijn ingeschreven bij de Spaanse bond, terwijl ze vorig seizoen nog als spelers van het tweede elftal van Barcelona op de loonlijst stonden. Na het uitdunnen van de selectie en het uitblijven van nieuwe aankopen heeft Koeman besloten om de twee talenten door te schuiven, zo klinkt het.

Puig kwam vorig seizoen tot twaalf wedstrijden voor Barcelona, maar mocht aan het begin van dit seizoen op huurbasis vertrekken. Ook Ajax werd aan de 21-jarige Spanjaard gelinkt, maar hij krijgt nu toch de kans om zich in het eerste elftal te laten zien. Puig wordt gezien als één van de grootste talenten die van de jeugdopleiding van Barcelona afkomstig is.

De Peruviaan Araujo, net als Puig 21 jaar oud, werd in de zomer van 2017 opgehaald bij Boston River in de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo. Barcelona betaalde naar verluidt bijna twee miljoen euro voor de verdediger. Tot dusver kwam Araujo tot acht wedstrijden in La Liga voor de club van Koeman.