Engelse kranten over United-transfers: 'De stemming is woede en puur ongeloof'

Engelse kranten over United-transfers: 'De stemming is woede en puur ongeloof'

06-10-2020 11:29
52

De Engelse media maken gehakt van Manchester United en hun transferbeleid. The Red Devils haalden Alex Telles, Edinson Cavani en een aantal talenten op de slotdag van de transfermarkt, maar daarmee zijn de problemen op Old Trafford nog lang niet opgelost. Donny van de Beek, die een aantal weken geleden als eerste zomeraanwinst werd gepresenteerd, is in ieder geval niet de verlosser.

The Times kopt dat United 'wanhopig op zoek is naar spelers om de gaten van een zinkend schip te kunnen vullen'. De Engelse kwaliteitskrant roept het 0-0 gelijkspel tegen AZ van ruim een jaar geleden in herinnering en stelt dat Ed Woodward, uitvoerend vicevoorzitter, toen stelde dat het roer om moest op de transfermarkt. Daar zou nog niks van terecht zijn gekomen, concludeert de krant.

De lokale krant in Manchester, The Manchester Evening News, benadrukt dat de club het nooit op de laatste dag had moeten laten aankomen. 'De huidige stemming onder fans van United varieert van woede tot puur ongeloof nadat de langste transferperiode ooit gesloten werd', zo valt er te lezen. Het enige positieve dat het regionale medium uit de laatste dag van de window haalt is dat Donny van de Beek nu niet meer de enige zomeraankoop van United is.

Er klinken echter ook geluiden dat de trainer van Man United, Ole Gunnar Solskjaer, op zou moeten stappen. The Guardian schrijft dat Mauricio Pochettino al in de startblokken staat om het over te nemen en dat de aanstelling van de Noor 'alleen was door het feit dat hij 21 jaar geleden één van de belangrijkste goals uit de clubhistorie maakte'. Daarnaast weet de krant dat de aankopen van United het eerste elftal wellicht niet eens sterker maken.

Tenslotte zegt The Daily Telegraph dat Woodward en consorten de schuldige zijn voor de huidige stand van zaken op Old Trafford. Zo zou Solskjaer het moeten doen met de selectie die hem gegeven wordt in de 'puinhoop die United nu is', en is de clubleiding niet in staat om de goede spelers aan te trekken voor de Noorse oefenmeester.