Deschamps wijst naar Koeman: 'Ik weet zeker dat Griezmann niet blij is'

Deschamps wijst naar Koeman: 'Ik weet zeker dat Griezmann niet blij is'

06-10-2020 14:06
49

Antoine Griezmann is ongelukkig bij FC Barcelona. Althans, daar is de Franse bondscoach Didier Deschamps van overtuigd. Hij vindt dat Griezmann op zijn natuurlijke positie moet worden gezet. Onder Koeman speelt hij op de flanken.

Griezmann is bij Barcelona een van de elf spelers, bij Atlético Madrid was hij de grote man. Deschamps ziet zijn sterspeler ongelukkig rondlopen in Catalonië. "Ik spreek hem later en ga er met hem over in gesprek. Ik weet zeker dat hij niet blij is met deze situatie", zegt Deschamps op de persconferentie.

"Als hij er iets over zou zeggen in de media, denk ik niet dat Koeman het graag zou willen horen. Ik bemoei me niet met de situaties van mijn spelers bij hun clubs. Of dat nou Barcelona, of een andere club is."

"Voor mij is hij het beste als hij meer centraal speelt, daar heeft hij veel meer balbezit", zegt Deschamps. "Hij heeft op die positie betere kansen om het middenveld te helpen. Hij heeft niet de kwaliteiten om spelers op de vleugels uit te spelen, maar is juist heel slim in de bewegingen."

"Wij moeten doen wat ons het beste lijkt", zegt Deschamps. "Daarbij moeten we rekening houden met de situatie bij Barcelona, het systeem en de spelers. Antoine klaagt nooit, maar om hem volledig te benutten is het beter om hem op zijn beste positie te zetten."