Özil haalt ontslagen 'Gunnersaurus' terug naar Arsenal: 'Ik betaal z'n salaris'

Özil haalt ontslagen 'Gunnersaurus' terug naar Arsenal: 'Ik betaal z'n salaris'

06-10-2020 17:27 Laatste update: 17:33
70

Een mooi gebaar van Mesut Özil: de ster van Arsenal heeft de 'Gunnersaurus' teruggehaald naar de club. Gunnersaurus was 27 jaar lang de mascotte van de club, maar werd vanwege bezuinigingsmaatregelen ontslagen door Arsenal. Dat kwam de club op veel kritiek te staan.

Jerry Qui, de man in het pak van Gunnersaurus, raakte zodoende na 27 jaar zijn baan kwijt. Arsenal kreeg er op social media flink van langs, onder meer Michi Batshuayi en enkele Engelse analisten lieten zich horen.

Özil heeft besloten om de Gunnersaurus terug te halen. 'Ik was erg verdrietig dat Jerry Quy, beter bekend als onze beroemde en loyale Gunnersaurus en belangrijk onderdeel van de club, na 27 jaar ontslagen is. Daarom bied ik aan om het salaris van onze grote groene vriend te betalen zolang ik speler van Arsenal ben, zodat Jerry het werk kan blijven doen waar hij zo van houdt.'

De actie van Özil wordt over het algemeen goed ontvangen op social media, al is niet iedereen positief. Velen vinden dat Özil te koop loopt met zijn goede daad en denken dat de Duitser dit als ideale kans ziet om zijn imago op te poetsen. Omdat Özil veruit de bestbetaalde speler van The Gunners is, ligt hij extra onder een vergrootglas. Hij weigerde salaris in te leveren.