PSV sluit transferdeal met Bayern München: 'Een perfecte volgende stap'

PSV sluit transferdeal met Bayern München: 'Een perfecte volgende stap'

06-10-2020 19:03 Laatste update: 19:08
149

Adrian Fein (21) maakt het seizoen af bij PSV. De Eindhovenaren huren de middenvelder, die ook als verdediger uit de voeten kan, van Bayern München. In de deal is ook een optie tot koop opgenomen.

Dat melden PSV en Bayern via de officiële kanalen. "Adrian is een verdedigende middenvelder met een goede pass en brengt daarnaast ook lengte en loopvermogen met zich mee", zegt technisch manager John de Jong van PSV. "Adrian heeft bij HSV echt een prima seizoen gedraaid en is toe aan een hoger niveau. Wij denken dat hij voor ons van toegevoegde waarde is en daarom hebben we de koopoptie bedongen."

"Na een jaar vechten om promotie naar de Bundesliga met Hamburger SV is dit een perfecte volgende stap in mijn ontwikkeling", reageert Fein zelf. "Het is voor mij nu zaak om op het hoogste niveau aan de slag te gaan. Bij PSV gaan we om de prijzen spelen en zijn er ook Europese ambities. Dat zijn voor mij doorslaggevende factoren geweest om voor deze club te kiezen. En natuurlijk is het prettig dat er met Roger Schmidt een trainer met een geweldige reputatie werkzaam is. Dat heeft voor mij ook een rol gespeeld."

Fein is een van de twee spelers die sowieso nog naar PSV komt. Marco van Ginkel wordt waarschijnlijk later op dinsdag gepresenteerd. Er wordt nog gespeculeerd over een extra aanvallende versterking.