Porto geeft gas op slotdag: drietal komt over van Chelsea, Liverpool en West Ham

Porto geeft gas op slotdag: drietal komt over van Chelsea, Liverpool en West Ham

07-10-2020 00:17
10

FC Porto heeft flink huisgehouden op de slotdag van de transferperiode. De Portugese topclub maakte dinsdag al de komst van Malang Sarr bekend en wist vervolgens ook Felipe Anderson en Marko Grujic nog te strikken.

FC Porto kroonde zich tot Portugees kampioen en is daardoor actief in de Champions League, maar raakte wel een aantal belangrijke krachten kwijt. Fábio Silva tekende bij Wolverhampton Wanderers, Alex Telles ging naar Manchester United en Danilo Pereira maakte de overstap naar Paris Saint-Germain.

Op Deadline Day moest FC Porto daardoor nog flink aan de bak. Sarr werd al gehuurd van Chelsea en daarna volgden nog deals met twee andere Premier League-clubs. Felipe Anderson komt op huurbasis over van West Ham United, dat in de zomer van 2018 nog een kleine veertig miljoen euro aan SS Lazio betaalde voor de 27-jarige Braziliaanse vleugelspeler.

Porto wist op de valreep vervolgens ook Grujic nog te presenteren. De 24-jarige middenvelder komt tijdelijk over van Liverpool, dat hem de afgelopen seizoenen al onderbracht bij Hertha BSC.