'Ik zal nooit een klootzak worden, daarom mooi dat ik de beste verdediger werd'

'Ik zal nooit een klootzak worden, daarom mooi dat ik de beste verdediger werd'

07-10-2020 08:30
78

Stefan de Vrij werd vorig seizoen gekozen tot de beste verdediger in de Italiaanse Serie A en deed dat op zijn eigen, on-Italiaanse manier. De stopper ziet ook dat het Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Nathan Aké voor de wind gaat en stelt dat het met de Oranje-defensie wel goed zit.

Vorig seizoen werd De Vrij als speler van Internazionale de beste verdediger van Italië. "De competitie-organisator bepaalt dat, op basis van je spel tijdens het seizoen en je statistieken", vertelt de Oranje-international tegen Voetbal International. "Ik vind het een hele grote eer, het is een bevestiging voor het niveau dat ik vorig jaar in Italië heb gehaald."

De Vrij won de prijs op een on-Italiaanse manier. "Ik zal nooit een klootzak worden", legt hij uit. "Ik ben nooit smerig geweest. Daarom vind ik die uitverkiezing tot beste verdediger van de Serie A heel mooi. Ik heb het allemaal gedaan op míjn eigen manier en precies dat geeft die onderscheiding voor mezelf extra veel waarde."

Nu de 28-jarige stopper uit Ouderkerk aan den IJssel de beste verdediger van Italië is, Virgil van Dijk de beste verdediger in Engeland is, Matthijs de Ligt vaste waarde is bij Juventus en Nathan Aké een droomtransfer naar Manchester City heeft gemaakt heeft Nederland een luxeprobleem achterin. "Geen idee hoe dit kan! Misschien dat er nu ook in Nederland op een andere manier naar verdedigers wordt gekeken?"