'Slecht nieuws voor Koeman en De Jong: weer salarisverlaging aanstaande bij Barça'

'Slecht nieuws voor Koeman en De Jong: weer salarisverlaging aanstaande bij Barça'

07-10-2020 08:54
83

De salarissen van de spelers en staf van Barcelona zullen vanwege de financiële situatie van de club opnieuw worden verlaagd. De coronacrisis heeft erin gehakt bij de Catalanen, die opnieuw in overleg moeten met het personeel.

Volgens El Mundo Deportivo heeft de HR-afdeling van Barcelona de taak gekregen om alle werknemers op de hoogte te stellen van de nieuwe maatregelen. De komende twee weken gaan vertegenwoordigers van alle soorten werknemers van Barcelona, waaronder de spelers van het eerste elftal, met elkaar in overleg om tot een akkoord te komen.

De krant schrijft dat de maatregelen die vorig seizoen zijn genomen om de kosten terug te dringen niet voldoende zijn gebleken. Er is een nieuwe aanpassing nodig voor al het clubpersoneel om de 'nieuwe realiteit' die de coronapandemie heeft veroorzaakt het hoofd te bieden. De spelers van Barça zouden ook nog direct tot overeenstemming kunnen komen met het bestuur, maar die kans lijkt klein. Eén vertegenwoordiger namens de spelers zal dus deelnemen aan de onderhandelingen.

Het nieuws betekent dat Frenkie de Jong, Ronald Koeman en de rest van zijn Nederlandse staf genoegen zullen moeten nemen met minder salaris. Voor de middenvelder is het de tweede keer in korte tijd dat hij geld zal moeten inleveren.