Perez snapt niets van Ten Hag: 'Tadic toch ook in Champions League gezien?'

Perez snapt niets van Ten Hag: 'Tadic toch ook in Champions League gezien?'

07-10-2020 09:10
160

Kenneth Perez snapt helemaal niets van de keuzes van Ajax-trainer Erik ten Hag. De Deense analist ziet dat onder anderen Dusan Tadic en Quincy Promes niet uit de verf komen in hun rollen als linksbuiten en nummer tien.

"Qua opstelling is het heel gek dat een aantal spelers op de verkeerde positie staat, ten opzichte van waar ze het beste renderen", steekt Perez van wal bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Hij heeft ze elke dag, werkt al weken of jaren met sommige spelers, en toch is hij ervan overtuigd dat dit het beste is. Terwijl in mijn beleving Tadic het allerbest was in de spits. Hij heeft als linksbuiten weinig tot geen inbreng. En Promes is niet heel goed op tien. Dat is makkelijk opgelost, toch?"

Wedden

Meer odds

Volgens Perez moet de Servische aanvoerder zo snel mogelijk terug in de spits. "Tadic heeft laten zien dat hij goed is in de kleine ruimte. Zeker tegen een tegenstander die druk wil zetten, kan je de vallende bal gebruiken. Jullie hebben Tadic ook gezien in de Champions League, tegen de allerbeste verdedigers. Hoe goed hield hij de bal vast? Dan kun je blijven denken: we moeten onder de druk uit spelen. Maar als je een middenveld hebt dat totaal niet comfortabel aan de bal is en elke bal weggeeft, dan moet je toch iets anders? Dat is toch geen hogere wiskunde?"

Toch houdt Ten Hag vast aan het feit dat Tadic vanaf links het meeste rendement heeft. Zakaria Labyad is daardoor de nummer negen van Ajax. "Omdat het in de voorbereiding lekker liep. Alleen is de voorbereiding onbelangrijk. Het verbaast mij wel, maar hij ziet ze elke dag", besluit Perez.