'Ajax ligt niet wakker van Götze, die weten precies wat ze aan Klaassen hebben'

'Ajax ligt niet wakker van Götze, die weten precies wat ze aan Klaassen hebben'

07-10-2020 10:07
288

Mario Götze mag dan niet meer de vorm van zes jaar geleden hebben, hij kan in de Eredivisie nog altijd excelleren. Dat stelt clubwatcher Rik Elfrink, die ziet dat PSV alles op alles zet in de titelstrijd met Ajax, Feyenoord en AZ.

"Götze was een buitenkansje voor PSV", zegt de journalist van het Eindhovens Dagblad tegen de NOS. "Heel eerlijk: hij is natuurlijk wel een beetje op z'n retour, maar met 28 jaar nog niet aan het einde van zijn carrière. Misschien beleeft hij onder Schmidt wel een 'revival'. De Eredivisie is wel een competitie waarin hij kan excelleren."

PSV zette de laatste jaren steeds meer in op eigen jeugd, maar onder coach Roger Schmidt wordt enigszins met die lijn gebroken. "Onder Schmidt is het beleid: prijzen winnen. Hij zal gewoon de beste elf opstellen. Met spelers als Götze wil Schmidt dit jaar oogsten. Het is echt geen overgangsjaar voor PSV. Vorig jaar was dramatisch, dat wil men niet meer meemaken hier."

NOS-verslaggever Joep Schreuder ziet dat PSV zijn lot 'wel erg veel in handen van Schmidt legt'. Dat hoeft echter geen verkeerde keuze te zijn. "Nou, slagvaardigheid is altijd goed. Er staan gigantisch veel wedstrijden op het programma de komende drie weken. Het is goed als de concurrentiestrijd toeneemt. Bovendien toont dit ambitie."

Schreuder benadrukt wel dat alles weer in elkaar moet passen. "Van Ginkel en Götze hebben weinig tot niets gespeeld. Ajax ligt hier niet wakker van. Die hebben Davy Klaassen gehaald en weten precies wat ze aan hem hebben."