'Niet makkelijk met grootheid Messi, maar Griezmann is toekomst van Barça'

'Niet makkelijk met grootheid Messi, maar Griezmann is toekomst van Barça'

Gepubliceerd: woensdag 7 oktober 2020 om 10:45wo 07-10-2020 om 10:45

Olivier Giroud steekt zijn collega-international Antoine Griezmann een hart onder de riem. De spits van Chelsea denkt dat de 29-jarige Fransman geduld moet hebben bij FC Barcelona.

Griezmann beleefde een moeizaam debuutseizoen in Camp Nou en ook onder Ronald Koeman komt de aanvaller nog niet echt uit de verf. "Het is duidelijk dat hij niet de makkelijkste weg heeft gekozen door voor een grote club als Barcelona te tekenen", reageert Giroud tegenover RMC Sport. "Het was een mooie stap in zijn carrière, dat zal niemand kunnen ontkennen. Ik begrijp het dus ook volledig."

"Maar natuurlijk is het niet makkelijk om je aan te passen", vervolgt Giroud. "Zeker niet als je samenspeelt met een grootheid als Lionel Messi, die dezelfde positie bekleedt." Onder Koeman speelt Griezmann daardoor veelal vanaf de rechterflank. Zijn landgenoot predikt geduld. "Het zal misschien lang duren voordat we de beste versie van hem gaan zien bij Barcelona, maar ik weet zeker dat het uiteindelijk gaat gebeuren."

"Ik maak me geen zorgen om hem", benadrukt Giroud. "Bij Barcelona is veel talent, je moet gewoon de magische formule vinden. Het is een grote uitdaging, maar hij kan dat aan. Bovendien is Antoine de toekomst van de club, want Messi is niet voor eeuwig."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws