LIVE: wát een kans op de gelijkmaker, Memphis mist voor open doel (gesloten)

LIVE: wát een kans op de gelijkmaker, Memphis mist voor open doel (gesloten)

07-10-2020 20:17 Laatste update: 22:35
406

Frank de Boer zit woensdagavond voor het eerst op de bank als bondscoach van het Nederlands elftal. In de Johan Cruijff Arena is Mexico de tegenstander. VoetbalPrimeur doet verslag van de oefeninterland.

Voor Oranje geldt de wedstrijd als voorbereiding op de Nations League-duels met Bosnië-Herzegovina en Italië. De Boer kan uit 24 spelers putten voor zijn debuut als bondscoach. Steven Bergwijn en Mohamed Ihattaren haakten af met blessures, waardoor Calvin Stengs alsnog werd opgeroepen. AZ-ploeggenoot Teun Koopmeiners is de enige debutant in de selectie. De oud-trainer van Ajax kondigde al aan op dezelfde voet verder te willen als voorganger Ronald Koeman.

De selectie van Mexico herbergt ook een aantal bekende gezichten, van wie Ajax-middenvelder Edson Álvarez nog altijd in de Eredivisie actief is. Ook Andrés Guardado (ex-PSV), Jesús Corona (ex-FC Twente), en Héctor Moreno (ex-PSV en -AZ) zijn van de partij. Groot gemis is het ontbreken van Hirving Lozano, die met Napoli in quarantaine zit na enkele coronabesmettingen.