Dubbel gevoel bij Sevilla-transfer Idrissi: 'Te verwachten dat er mooie club komt'

Dubbel gevoel bij Sevilla-transfer Idrissi: 'Te verwachten dat er mooie club komt'

07-10-2020 11:47
31

De transfer van Oussama Idrissi naar Sevilla zorgt voor een dubbel gevoel bij AZ-coach Arne Slot. De trainer had de vleugelaanvaller graag langer in Alkmaar gehouden, maar merkt op dat Sevilla 'van een andere orde van grootte is'.

"Voor Oussama is dit een heel mooie transfer. Toen hij van FC Groningen naar AZ kwam, was hij best een goede speler die al veel had laten zien", vertelt Slot in gesprek met Voetbal International. "Bij ons heeft hij zich ontwikkeld tot een speler die in de top van de Eredivisie bijna wekelijks het verschil maakte. Met heel stabiele prestaties. Dan kun je verwachten dat er een keer een mooie club komt."

Uiteindelijk stond Sevilla voor hem op de stoep. Idrissi gaat in Spanje samenspelen met onder meer Karim Rekik en Luuk de Jong. Slot is blij dat Idrissi naar zo'n grote club vertrekt. "Ook voor AZ is het goed dat het om een grote club als Sevilla gaat. Niet om andere clubs tekort te doen, maar als je bekijkt waar onze spelers de laatste jaren naartoe zijn gegaan, dan is Sevilla van een andere orde van grootte. En Oussama is door de voordeur bij ons vertrokken", sluit de oefenmeester af.