'Real houdt hand op de knip en gaat volgend seizoen voor aantal grote namen'

'Real houdt hand op de knip en gaat volgend seizoen voor aantal grote namen'

07-10-2020 12:05
50

Real Madrid was een van de weinige Europese topclubs die tijdens de afgelopen transferperiode geen geld uitgaf aan nieuwe spelers. De Koninklijke probeerde door spelers te verkopen de financiële positie van de club te verbeteren.

Het vertrek van spelers als Achraf Hakimi, Óscar Rodríguez, Sergio Reguilón en James Rodríguez bracht meer dan honderd miljoen euro in het laatje, terwijl door het vertrek van Gareth Bale naar Tottenham Hotspur de salariskosten flink minder zijn. Trainer Zinedine Zidane moet het doen met de teruggekeerde huurlingen Martin Ödegaard, Álvaro Odriozola en Andriy Lunin.

Door tijdens deze coronatijden geld te besparen, hoopt Real volgend jaar zomer mee te kunnen doen in de strijd om de handtekeningen van Kylian Mbappé en Erling Haaland. Dat melden Marca en AS Diario. Het contract van Mbappé bij Paris Saint-Germain loopt na dit seizoen af en de jonge aanvaller heeft naar verluidt wel oren naar een overstap naar het Estadio Bernabéu.

De Koninklijke wil de komende tijd gaan verjongen en heeft naast Mbappé ook andere namen op het verlanglijstje staan: Houssem Aouar (Olympique Lyon), Eduardo Camavinga (Stade Rennes), Fabián Ruiz (Napoli), Dayot Upamecano (RB Leipzig) en Haaland (Borussia Dortmund).