'Goede persoonlijkheid' Fein maakt indruk: 'Kunt hem vergelijken met Kroos'

'Goede persoonlijkheid' Fein maakt indruk: 'Kunt hem vergelijken met Kroos'

07-10-2020 12:42
58

Rick van Drongelen en Joshua Zirkzee speelden bij respectievelijk Hamburger SV en Bayern München samen met PSV-aanwinst Adrian Fein (21). Beiden hebben een hoge pet op van de middenvelder.

"Hij is een speler die het spel ziet. Hij voetbalt simpel, laat het balletje lopen", begint Zirkzee in gesprek met De Telegraaf. "Hij weet goed hoe hij zich moet positioneren. Hij heeft het ook gewoon goed gedaan bij de trainingen van FC Bayern, dus ik denk dat PSV echt een mooie stap is voor hem. Een mooie uitdaging."

Zirkzee maakt een opvallende vergelijking met een voormalig speler van Bayern München. "Je kunt hem vergelijken met iemand als Toni Kroos, een nummer acht. Een voetballer die het simpel houdt en zijn intelligentie gebruikt bij het spelletje. Een goede persoonlijkheid ook."

Frenkie de Jong
Van Drongelen is het met Zirkzee eens. Fein kan ook als centrale verdediger uit de voeten, maar dat is volgens Van Drongelen niet de sterkste positie van de jonge Duitser. "In zijn bewegingen en oog voor het spel vergelijk ik hem af en toe met Frenkie de Jong. Hij heeft echt dat aparte gevoel voor ruimtes, het opendraaien, de passjes. Adrian is echt een voetballende middenvelder, daar ligt zijn kwaliteit. Iemand die aan de bal wil komen in de opbouw en vervolgens de aanval inzet, door middel van passen, dribbelen en vooral zijn inzicht."

Van Drongelen moet lachen als hij terugdenkt aan hun gezamenlijke tijd bij HSV. Fein werd door Bayern in het verleden uitgeleend aan de Noord-Duitse club. "Hij is een heel bescheiden jongen, erg rustig. Bij HSV had hij nog geen rijbewijs, dan pikte ik hem heel vaak op voor de trainingen en bracht hem weer naar huis. Hij was echt een maatje van me bij HSV."