Ajax-talent Ideho maakt overstap naar Arsenal door inmenging andere zaakwaarnemer

Ajax-talent Ideho maakt overstap naar Arsenal door inmenging andere zaakwaarnemer

Gepubliceerd: woensdag 7 oktober 2020 om 12:57wo 07-10-2020 om 12:57

Verbaasde gezichten in Amsterdam tijdens de transferperiode. Talent Joel Ideho (17) verruilde de Amsterdamse club na drie maanden alweer voor Arsenal. Dat had alles te maken met de inmenging van een andere zaakwaarnemer, meldt Bart van Meel, een andere begeleider van Ideho.

Ideho kwam op 1 juli over van Willem II en mocht bij Ajax O19 invallen tijdens het Youth League-duel met FC Midtjylland O19. Hierin maakte hij op prachtige wijze zijn eerste treffer. 

Zijn avontuur bij Ajax is echter na drie maanden alweer ten einde gekomen: Ideho vertrok naar Arsenal. Dat had alles te maken met de inmenging van een andere zaakwaarnemer, die de jonge speler adviseerde de overstap te maken naar Engeland. Dat bevestigt Van Meel tegenover Ajax Showtime. Arsenal raakte onder de indruk van de prestaties van Ideho in de Youth League en zocht via een andere zaakwaarnemer contact met de speler.

Ideho kon bij Arsenal een meerjarig contract tekenen. Hier had hij oren naar, omdat hij nog geen contractaanbieding had gekregen van Ajax. De Amsterdamse club weigerde, ook na de concrete interesse van Arsenal, hem een contract aan te bieden. Ajax en Willem II ontvangen een opleidingsvergoeding voor Ideho.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws