'Bij Helmond was geen geld voor minimumloon, dan heb je het over 1600 euro bruto'

'Bij Helmond was geen geld voor minimumloon, dan heb je het over 1600 euro bruto'

07-10-2020 16:48
23

Hoewel de Nederlandse profclubs bijna net zoveel transfers afrondden als een jaar geleden, maakt Henk van Stee zich zorgen over de uitwerking van de coronacrisis op het voetbal. De technisch directeur van Sparta denkt dat de echte klap nog moet komen.

"Wij maken ons heel erg veel zorgen", zegt Van Stee tegen de NOS. "Zeker voor kleine clubs is deze periode een regelrechte ramp." Sparta haalde de afgelopen jaren de nodige miljoenen op dankzij zijn jeugdopleiding, zo vertrokken Ragnar Ache, Halil Dervisoglu en Rick van Drongelen, maar Abdou Harroui bleef nog wel op Het Kasteel ondanks de huidige situatie én de interesse van FC Groningen.

"Het bod van Groningen was de helft van wat hij waard is", meent Van Stee, die naar verluidt vasthield aan een transfersom van drie miljoen euro met Sparta. "En dan houdt het op. Heel vervelend, want zo'n situatie is onrustig voor de speler en onrustig voor de club."

Ook Sandro Calabro, die na zijn spelerscarrière aal de slag is gegaan als zaakwaarnemer, merkt dat de coronacrisis invloed heeft op de transfermarkt. "Ik leek twee spelers bij Helmond Sport onder te gaan brengen, maar daar was niet eens geld voor het minimumloon. Dan praat je over 1.600 euro bruto per maand."