'We verwachten dat Bartomeu ontslag neemt bij Barça voordat het gênant wordt'

'We verwachten dat Bartomeu ontslag neemt bij Barça voordat het gênant wordt'

07-10-2020 17:56
25

Josep Maria Bartomeu zit op de schopstoel bij FC Barcelona nu er genoeg handtekeningen zijn om een motie van wantrouwen tegen hem in te dienen. Volgens presidentskandidaat Jordi Farré moet de voorzitter aftreden, voordat het 'gênant' wordt.

In totaal moesten er 16.250 handtekeningen opgehaald worden en dat aantal is inmiddels ruim gepasseerd. "We zijn erg blij dat het gelukt is", vertelt Farré aan Marca. "We verwachten dat het bestuur snel ontslag neemt, zodat we geen onnodige stemmingsronde hoeven uit te voeren."

Het bestuur van FC Barcelona is verplicht om een referendum uit te schrijven over de positie van Bartomeu. Om hem te laten aftreden moet twee derde van de socios daar vóór stemmen. "Het zou zinloos zijn om een stemming te houden nu bijna 20.000 leden hem vertellen dat hij weg moet. Het zou gênant zijn, en ook nog eens duur voor de club."

"Ik vraag de club om de stemronde over te slaan en meteen nieuwe verkiezingen uit te schrijven", benadrukt Farré. Op dit moment staan de verkiezingen voor het presidentschap van Barcelona in maart 2021 op de planning.