'Ik laat mij niet vernederen door Neymar, hij verdient mijn respect niet'

'Ik laat mij niet vernederen door Neymar, hij verdient mijn respect niet'

Gepubliceerd: woensdag 7 oktober 2020 om 21:18wo 07-10-2020 om 21:18

Olympique Marseille-verdediger Álvaro González heeft bedreigingen ontvangen na zijn ruzie met Paris Saint-Germain-ster Neymar en durft al een maand zijn huis niet uit. De dertigjarige Spanjaard ontkent wederom dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan racisme en stelt dat de Braziliaan hem provoceerde.

Neymar kreeg vorige maand een rode kaart in de ontspoorde Le Classique, nadat hij González een tik op het hoofd gaf. "Het is gemakkelijk van de VAR om mijn 'agressie' op beeld te vangen, maar nu wil ik het beeld zien van de racist die me 'mono hijo de puta' noemt. Dat wil ik zien!", reageerde de aanvaller.

Niets van waar, claimt González, die inmiddels is vrij gesproken. "Neymar zei tegen mij dat hij in één dag verdient wat ik in een jaar krijg. En dat is waar. Ik vertelde hem dat ik heel blij ben met mijn salaris", laat de Spanjaard weten aan Onda Cero. "Neymar speelde de hele wedstrijd ongelukkig en was druk met provocaties."

González rekent het de Braziliaan aan dat zijn professionaliteit en karakter in twijfel worden getrokken. "Ik heb geen racistische beledegingen geuit, ik laat hem niet mijn carrière en mijzelf vernederen. Neymar verdient helemaal niets van mij, geen respect of wat dan ook. We hebben er veel last van gehad, niet alleen ik, maar ook mijn familie", doelt hij op de bedreigingen die hij ontving. "Ik ben al een maand het huis niet uit geweest. Maar het stadion was leeg, als ik iets had gezegd was het op alle camera's te horen geweest."

González kan het niet laten om nog een sneertje uit te delen aan de PSG-ster. "Ik was superieur aan Neymar in die wedstrijd, hij was hulpeloos die dag. Je moet leren omgaan met verliezen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws